27 Aralık 2011 Salı

ELMALI MUHALLEBİ YAPIMI

Günaydın :) 2 gün boyunca şehir dışındayım, post giremeyebilirim, ama siz beni yalnız bırakmayın. Neler yaptığımı bilmek isterseniz beni twitterda takip edebilirsiniz. Şimdi size dün söz verdiğim ama malasef yetiştiremediğim tarifi vereceğim.

               


Elmalı Muhallebili Tart:

Elmalı tart malzemeler:

4 elma
3/4 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı şeker
3/4 Su bardağı çekilmiş ceviz


Muhallebi için:

6 kaşık un
10 kaşık şeker
1 litre süt
Vanilya

Sos için: Böğürtlen Reçeli

1. Elmaların kabukları soyulup küp küp doğrayın ve tencereye alın

2. Elmaları 3-4 dakika ocakta pişirin üzerine tarçın ve şeker koyun ve şeker eridikten sonra ocaktan alın ve ceviz ekleyin

Muhallebi yapımı:

1. Un ve süt tencereye koyun ve kaynayana kadar karıştırın

2. Kaynamaya başlayınca şeker ekleyin ve tekrar karıştırın

3. Ocaktan alınan muhallebiye vanilya ekleyin ve blenderdan geçirin.

4. Kadeh yada kaselerin yarısına kadar elma, üzerine muhallebi ve sos için böğürtlen reçeli koyup servis yapın. Afiyet olsun :)


10 yorum:

Unknown dedi ki...

hem hafif hem tatlı :)ellerine sağlık
sevgiler.

Unknown dedi ki...

Tarifiniz için teşekkürler, ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

Dört gözle bekliyordum :)

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Ellerine sağlık çok hafif bir tatlı hem de çok güzel gözüküyor. İyi yolculuklar, bol bol eğlenmeye bak:)

Moda Tutkusu dedi ki...

Eline sağlık!Süper!

Nejla dedi ki...

super

deniz saatçioğlu dedi ki...

Ohhh, ellerine sağlık. kadehlere koymak çok iyi fikirmiş, çok şık duruyor

http://denizsaatcioglu.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

harşka görünüyor ellerinize sağlık..

mutlu yıllar :)

Trendsum dedi ki...

Cümleten teşekkürler;)

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık :)
buda bizim blogumuz...
http://sosmilebyhs.wordpress.com/