21 Aralık 2011 Çarşamba

UCUZ ALIŞVERİŞ NEREDEN YAPILIR

Aramıza yeni katılanlara günaydın, çoktan güne başlayıp yarılamış olanlara ise iyi öğlenler diliyorum :) Öncelikle belirtmek isterim ki, bu post "hepimiz kardeşiz" tadında, ağızlarda kekremsi bir tat bırakan bir post olacak Bugün sizlere ucuza alışveriş yapılan cennet köşelerinden bahseceğim. Ucuza alışveriş yapıp da nereden yaptığını söylemeyen, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışan, sinsi pislik içten pazarlıkcıların ipliğinin pazara çıktığı bir post olacak. Üzerinde beğendiğim bir kıyafeti nerden aldığını sorduğumda "aa bilemiyoğğrum, hatırlayamadım..." diyen sinek beyinlilere Allah'ıma-Kitabıma dalmak istiyorum. Ulan nasıl hatırlamazsın, niye söylemiyorsun sinsi pislik diye dalmayı hayal ettiğim çok kişi olmuştur. Evet arkadaşlar size bugün kendim çabalayarak bulduğum bütün ucuz alışveriş mekanlarını söyleyeceğim. Bizi bölmeye kimsenin gücü yetemez :) 



GİYİM



Giyimden başlayalım. Kağıthane-Ayazağa yolu üzerinde, göz alabildiğine büyük bir Koton Outlet var. Gidilip görülmeye değer.



Ucuz kaçık noktalar denildiğinde, İstanbul'da olanların ilk aklına gelenlerden biri de  Beyoğlu pasajlarıdır. İşte bunlardan benim favorim Terkos Pasajı. Tam adresi bilmiyorum ama orada paşabahçenin ilerisinde, kime sorsan söyler sevgili okur :) Terkos pasajı salı pazarı modunda, girince kendimi kaybettiğim, 5 liraya süper şahane parçalar bulabileceğiniz bir yer. Eğer siz de benim gibi karıştırarak bulmayı seviyorsanız, Terkos şahane bir yer. Tabi öyle ben giremem kalabalığa, tezgahları karıştıramam diyen kokoş okurlarımız için de hemen alt katta yer alan, giysilerin askılara asıldığı, gayet elit mağazaları tavsiye ederim :)



Yine Beyoğlu'nda, bir diğer pasaj da Atlas Pasajı: Girer girmez sizi tütsü kokusuyla esir alır. Terkosa göre bir çok dükkan daha pahalıdır ama enteresan ve orjinal ürünler bulunabilir.




... ve Beyoğlu Pasajı olarak bilinen Halep Pasajı: Beyoğlu'nun en büyük pasajlarındandır. Her markanın sezon ürünleri bulunur.  



Son olarak, Maslak'ta bulunan Mudo Outlet mağazasına gidin. Özellikle ev eşyaları kısmının mübtelası olacaksınız.



AYAKKABI

Ve hepimizin biricik sevgilisi ayakkabılar. Ayakkabılar her ne  kadar bizi arkadan vursa da, bazen arnavut kaldırımlarda yarı yolda bıraksa da hep severiz onları. Neyse konumuz ucuz alışveriş :) Ayakkabıda benim ekonomik tercihlerimden ilki SHOE TEK. Buradan bir çok defa ayakkabı alışverişi yaptım. "Ucuz etin yahnisi yavan olur." diyen kişilere "Hadi ordan! Shotek var!" diyebilirsiniz. Kalıbı müthiş rahat ve çok kaliteli. İstanbulda Etiler, Nişantaşı, Merter olmak üzere 3 mağazası var. Belki oradan geçenler görmüştür, Merter mağazası hemen e5'in kenarında, Shell'den önce. Her cumartesi sabah yeni ürünler gelir ve mağaza her zaman çok kalabalık olur. İnternetten de satışı vardır. 7 tl kargo ücreti karşılığı istediğiniz ayakkabıyı alabilirsiniz. 






Bir diğer marka ise DEICHMANN. Çok şükela ayakkabılar süper ucuza satılır. Özellikle Cindy Crawford  koleksiyonu süper harika ve ucuzdur. Bir çok AVM'de izine rastlayabilirsiniz.





AKSESUAR

Aksesuar ve ayakkabı cennetinin tam adresi Büyük Beşiktaş Çarşısı'dır. Buradaki bijuterilerden envai çeşit ve her tarza uygun aksesuarlar bulabilirsiniz. 

Yine aksesuarda benim son günlerde favorim, C&A mağazalarında bulunan I'AM aksesuarları... Çoook ama çook güzel ve şaşılacak derecede ucuz. 

Bir diğer adres de Trendyol. Burada zaman zaman çıkan aksesuar fırsatlarını takip etmenizi tavsiye ederim. 



ONLINE ALIŞVERİŞ

Online alışveriş denilince akla ilk gelenlerden biri ASOS. Üstelik sıkı durun Türkiye'ye kargo bedava :) Bir de indirim zamanı tadından yenmiyor. Bildiğiniz üzere yurtdışı alışverişlerinde bazı kıstılamalar getirildi ve ben de o günden beri cesaret edemiyordum. Sonra geçen ay kuzenim tecrübe etti ve malasef kargosu taahhüt edilen tarihte gelmedi. Ancak bu durumu bildiren bir mail attığında ürününü express kargo ile gönderdiler. ASOS müşteri memmuniyet odaklı çalışan bir site tavsiye ederim.   



Bir diğer online alışveriş mağazası da GO JANE. Biribirinden güzel, cici ayakkabıları burada ucuza bulabilirisniz. 



Ve son olarak FOREVER21. Özellikle indirim zamanlarını takip ederek çok ucuza harika şeyler alabilirsiniz. Ama malasef ASOS'un aksine Go Jane ve Forever21 kargo ücreti almaktadır.


Sizin ucuz kaçış noktalarınız neresi? Hadi sırlarınızı  paylaşın bizimle :)

Not: Beklediğiniz yemek tarifleri bugün geliyor. Takipte kalın ;)


21 yorum:

ceydaninguncesi dedi ki...

Allah'ım sana geliyorum! :))) resmen ağzımın suyu akarak okudum.. Koton evet, Asos.. hmm Terkos Pasajı tamam ee ahanda ayakkabı var ya resmen mutasyona uğradım ahahaha:) Pek sevgili blogger şahane bir iş çıkardın diyerek tebriklerimin en devasa boyutunu gönderiyorum sana. Koton'un Zeytinburnu'nda bir Outlet mağazası var eşim oradan sezon ürünü bir montu 25OTL yerine 120TL'ye almayı başarmıştır. Ayrıca öhömm japon Style kıyafet+Çanta+ Amerika'dan ithal ayakkabı almak isteyenler facebookta yer alan Mor BUtik Kozmetik sayfama da göz atabilirler.(Reklam ücretini bir ara konuşalım.)

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

bu süper bir yazı ya :) Ama ben ankara dayım :( olmadı ki şimdi

Zuhal dedi ki...

Muhteşem bir post olmuş ba-yıl-dım. Çok teşşekkür ederim shoetek ve beyoğlunun pasajları acilen keşfedilecek ha bir de tabi Merter Sora Moda :) Bu arada blogunu okumak çok keyifli.. Sevgiler..

hümoş dedi ki...

ayy beyoğlu pasajının alt katına bayılıorum taksime gidio oralarda bayılasım gelio :) ayrıca herkesin semt pazarlarında illaki bazı satıcılar vardır mesela bizim çarşamba pazarında bi adam var bersha,zara,koton filan filan neler neler var :)

ceydaninguncesi dedi ki...

hümoş'cum sen şu tezgahı bi tarif et hele :)

Fido dedi ki...

Atlas ve Terkos İstanbul ziyaretlerinde olmazsa olmazlarımdandır,ama Asos ve GoJane'i hala denemedim,Asos için indirimi bekliyorum,bakalım neler olacak :)

www.fido-land.blogspot.com

Trendsum dedi ki...

Mor Leke: Eveeet Mor Butik'e göz atın muhakkak:) Ücreti konuşmamız gerek:P

İste renkli hayat: Haklısın sadece istanbullulara özel bir post olmuş. Ama postu okuyan Ankaralı okuyucularımız sana muhakkak yardımcı olacaklardır.. Hadi herkes sırrını açıklasın :)

Zuhal: Teşekkürler.. Sora Moda'ya bayılacaksın ;)

Hümoş: Evet tezgahtarın açık adresini istiyoruz :)

Beyhan dedi ki...

Süper bir yazı olmuş ellerine sağlık:) Öğrenciliğim Ankarada geçti Ankaradaki arkadaş için tavsiyem: Bahçeli 7.caddedeki İpekyol ve Mango outletleri,Aksesuar için TAKI MARKET ve Kızılay'daki Park Bravo ve içindeki Nine Weste muhakkak bakmalı. Sevgiler:)

Trendsum dedi ki...

Beyhan: İşte dayanışma budur :) Çok teşekkürler..

NazlıEce dedi ki...

ay rica etsem merterdeki sora moda shoetek'e ne kadar yakın tarif edebilir misiniz hafaya shoetek'e ıgrayacağmda.. (:
bende kadıkoy ve taksimdeki - mango outlet'i önerebilirim.ve pendikte viaport oldukça ucuz ve bir çok marka var..

Adsız dedi ki...

Beyhancim optimumdaki koton a bakmalisin biliyorsun optimum outlet ve gercekten cok ucuz mallar oluyor

Derya

israempe dedi ki...

supersin:) avrupa yakasinda oturmuyorum ama merter,koton,mudo benim de ailecek gittigimiz yerlerden.anadolu yakasinda cok fazla bilmiyorum acikcasi ama cekmekoy ulus pazarinda bahsettigin markalar ucuza kapis kapis.bir de 4.leventten kagithaneye saptiginda ara sokakta nine-west ve parkbravo var icin de la senza da dogal olarak kesinlikle ugrayin derim ben.sevgiler:)blog cok hizli ve saglam ilerliyor...

deniz saatçioğlu dedi ki...

Benim favorim GJane ve Asos ama Terkos ve Atlas Pasajlarından da sık sık alışveriş yaparım. Ama şu Sora Moda yı hiç bilmiyordum, kesin gitmek lazım oraya :)

http://denizsaatcioglu.blogspot.com/

ceydaninguncesi dedi ki...

Sum, bence Sora Moda' nın satışlarından komisyon istemelisin :)

Trendsum dedi ki...

NazlıEce: Merterdeki Sora Moda Shoetek'e çok yakın. Yürüyerek gidersen 10 dk. sürer ama yorulabilirsin taksiyle en fazla 5 dk.da ordasın. Açık adresi yanına almayı unutma;)

Derya: Teşekkürler

İsraempe: Teşşekkür ederim ;)

Deniz Saatcioğlu: Denizcim muhakkak gitmelisin bayılacaksın oraya ;)

Mor Leke: İnş. bir daha gittiğimde yerinde bulurum Sora Modayı :)

Mine Ertugrul dedi ki...

İşte bloglar bu işe yarar, blogger budur. Sahip olduklarını sergileyip nerden olduklarını gizleyerek erişebildiğin "üstünlük"le, paylaşmanın ve insanların da mutlu olduğunu görmenin hazzı kıyaslanamaz, ikincisi paha biçilemez :) :)

otuzundansonra dedi ki...

e güzel bilgiler bunlar,sevgiler

modarella dedi ki...

Bende Bakirkoy c.tesi ve Beylikduzu pazarindan Zara, bershka, H&M ve Mango'num sezon urunlerini gayet uyguna aldigimi bilirim. Harika bir post olmus bu!!

PEMBE BAKTERİLİ DEKORASYON:)) dedi ki...

tamam tatlım harika bilgiler bunlar ama birde rehberlik yapıp götürmen gerekiyor,ordan öööle sağa gir,soldaki ilk tükan falan demekle olmuyor:))

çılgın anne dedi ki...

benim ucuz alışveriş mekanım kesinlikle bakırköy c.tesi pazarı yenibosna koton olivium birde z.burnunda ziraat bankasının ara sokağında alelade bir mağaza oradan stradivarius koton zara river ısland bershıka ürünleri en çok 10 tlye alabiliyorum ve bugünlerde özellikle küçük çocuğu olanlara h&m mağzalarına gitmelerini öneriyorum oğluma 10 parça alışveriş yaptım 10 adette çorapla birlikle sadece 100 tl ödedim

Kemal dedi ki...

İnternette alışveriş yaparken de dikkat etmeli. Bir ürünü farklı e-ticaret siteleri farklı fiyatlara satabiliyor.Burada fiyat arama-karşılaştırma siteleri çok yararlı oluyor. en-uygun.com'u tavsiye ederim... Hem dinamik arıyor, hem de özel alışveriş sitelerini de tarıyor...