8 Aralık 2011 Perşembe

SİYAH NOKTALARLA SAVAŞ!!!

Bu postumuzda, peşimizi bir türlü bırakmayan ve biz sıkıp suyunu çıkardıkça T bölgemize daha da çok yapışan, kör olası siyah noktalardan bahsedeceğiz. Benim klasik yöntemim, cildimi ayda 2 kere 10 dakika boyunca buhara tutup daha sonra peçete ile sıkmak. Bu cilt bakım uzmanlarının da sıklıkla başvurduğu, kesin ve risksiz bir yöntem. Bununla birlikte, size şimdi dermatoloğumun tavsiyesiyle kullandığım mucizevi  bir kremden bahsetmek istiyorum. Ancak baştan uyarmam gerek bu krem çok güçlü bir soyucu olduğu için, hassas tenliler asla ama asla kullanmamalı!!! 

(Postun sonundaki uyarıyı dikkate alın lütfen!)







Kremin adı Acnelyse. Derideki mitoz bölünmeyi arttırarak eski derinin dökülmesini sağlıyor. Böylece kirlilik ve yağ birikiminden dolayı sivilce ve siyah nokta oluşumunu engelliyor. Siyah nokta çözümü için üretilen milyon tane gereksiz ve pahalı kremleri denemiş ancak sonuç alamamış biri olarak, eczaneden aldığım 3 TL'lik bu kremin  tüm siyah noktaları yok etmesi benim için gerçekten mucize. Tabi ki siyah noktaların kesin bir çözümü yok ve bu kremin etkisi malesef 2 hafta sürüyor. Fakat iyi bir temizleme setiyle, gözeneklerin içlerini temiz tutarak bu süreyi bir aya kadar çıkarabilirsiniz. 







Şimdi bu kremi nasıl kullandığımdan ve kullanım esnasında dikkat edilmesi gereken önemli tavsiyelerden bahsetmek istiyorum:
  • Acnelyse'i ben ayda 1 kere gün aşırı olmak üzere 3 kere kullanıyorum. (Siz  cildinizin hasasiyet durumuna göre bu süreyi gün aşırı olmak üzere 5 veya 6 güne çıkarabilirsiniz. Eğer cildiniz aşırı hassas ise ve kızarıklık çok ise hemen kremi bırakmalısınız.) Mercimek büyüklüğünde bir kremi burnuma, alnıma ve gözeneklerin yoğun olduğu yerlere sürüyorum. Düzgün kullanımda gerçekten işe yarıyor ve peeling etkisi yapıyor ama yararı çok çok az sürüldüğünde ortaya çıkıyor. (Sakın gaza gelip de fazla fazla ve üst üste kullanmayın!!! 1. derece yanıkla karşı karşıya gelebilirsiniz. Tekrarlamak için aradan en az 3 haftanın geçmesini bekleyin!)

  • Acnelyse günlük soyucu kremlerin aksine güçlü bir soyucudur. Kullanmaya başladığınız günden itibaren ciltte dökülme başlar ve cilt 1 hafta boyunca soyulur. Bu süre içinde bepantane plus ile cilt sürekli nemlendirilmeli ve güneş olmasa bile mutlaka hergün güneş kremi kullanılmalıdır.
  • Acnelyse'i ayda bir kere düzenli olarak kullanarak sıkılaşmış gözeneklere ve daha sağlıklı bir cilde kavuşulabilirsiniz.
  • Kullanımdan 3 gün sonra ay parçası gibi canlı bir cilt ortaya çıkıyor. İyi bir temizleme seti ile acnelyse tüm cilt sorunları için yeterli oluyor.
Yasal uyarı: 
DİKKAT!!! Bahsettiğim ürün eczanelerde satıldığı ve ben de dermatolog olmadığım için sizi uyarıyorum. Paylaştığım şeyler dermatoloğumun tavsiyesiyle kullandığım krem hakkındaki kendi tecrübelerimdir, asla bir hekim tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Ayrıca: HASSAS CİLTLİLER ASLA KULLANMAMALIDIR.

15 yorum:

Selen dedi ki...

Yazını baştan sona heyecanla okudum Acnelyse aslında benim de daha önceden duyduğum ancak kullanmaya bir türlü cesaret edemediğim bir kremdi. Şimdi senin de tavsiyelerini dikkate alıp kullanmaya başlayacağım. Detaylı anlatım için çok teşekkürler :)Ayrıca yazındaki uyarılar,bunları sık sık tekrar etmen hassas bir davranış. Niceleri cilt uzamanı gibi her şeyi yarım yamalak anlatıp hiç bir uyarı yapmadan sorumsuzca blog yazabiliyor! tecrubelerimi muhakak bildircem. Tekrar teşekkürler.. :)

Trendsum dedi ki...

Evet O yarım yamalak anlatıp sorumsuzca davranan insanlardan olmamak için çok düşündüm yazıp yazmamayı sonrasın da detaylı anlatarak yazmaya karar verdim. Cildin hassas değilse yazıda da bahsettiğim gibi azar azar ve gün aşırı kullan! İnş. iyi bir netice alırsın. Sonucu merakla bekliyorum :)

luzu dedi ki...

lise döneminde kullandım.Arkadaş tavsiyesiyle koştura koştura gidip almıştım eczaneden.Nasıl kullanıldığını sormadım,eczacıda açıklama gereğinde bulunmadı.Eve gidip gece sıvadım yüzümü ilaçla.Yüzüm yandıtabii.
Postun çok açıklayıcı olmuş,öylesine tavsiye etmediğin için teşekkürler.Dediğin gibi uygulanırsa sorun olucağını sanmıyorum.Burnumdaki siyah noktalar için alıcam..

Trendsum dedi ki...

luzu: Off çok kötü bir tecbure olmuş:/ Muhakkak yaz sonucu bekliyorum :)

Adsız dedi ki...

ayda bir kere kullanın demişsiniz. daha sonrada gün aşırı kullanın.. benim gün aşırıdan anladığım 1 gün arayla kullanmak demektir kullanım şeklini tam olrak anlamadım ayda 1 keremi yok sa 1 gün araylamı kullanılacak...

Trendsum dedi ki...

Adsız: Gün aşırı derken sürme sürelerini kasediyorum. Mesela ayda 1 kere p.tesi günü kullandın salı günü kullanmıyorsun çarşamba kullanıyorsun bu şekilde 3 kere süreceksin. sonra kremi tekrar kullanmak istersen 1 ay geçmesini bekle. Sormak istediğin bir şey olursa bana trendsum@gmail.com'dan ulaşabilirsin.

Adsız dedi ki...

süpersinnnn:)

cukulata.alba dedi ki...

ben bu kremı zamansız cıkan büyük sıvılcelerım ıcın kullanıyorum cok guclu bı soyucu haklısın hıc sıyah noktalar ıcın denememıstım

viverline dedi ki...

bide bi dediğiniz ilacı denicem..
şuan eczanelerde satılan cleosin-t yi kullanıyorum acnelyse e karşı hasssasiyeti gelişenler onu da kullanabilir..

http://viverline.blogspot.com/

nihan dedi ki...

geçen sene bende denemiştim aynen dediğin gibi kullnıldığında çok iyi bir sonuç almıştım kesinlikle tavsiye ederim. sonucunda çok aydınlık bir yüze sahip olmuştum.

kuku dedi ki...

benim yüzümde yağ bezeleri çıktı küçük küçük(beyaz renkte) onlar için de faydası olur mu bilen varmı?

kuku dedi ki...

merhaba:) benim yüzümde elmacık kemiklerimin üstünde yağ bezeleri çıktı küçük küçük(beyaz). ona da faydası olur mu? bilen var mı?

Trendsum dedi ki...

Kuku: Merhaba :) Bahsetmiş olduğumuz krem derideki mitoz bölünmeyi arttırarak derinin dökülmesini sağlıyor.. Dolayısıyla ciltteki her türlü yağ bezesi, sivilce, siyah nokta vb. problebleri ortadan kaldırıyor. Benim de burnumun üzerinde yağ bezesi vardı bu krem sayesinde kurtuldum. Ama lütfen önerileri ve dikkatli okuyun ve aynen bu yazıda yazıldığı gibi uygulayın aksi takdirde kötü sonuç alabilirsiniz. Sevgiler..

pia_set dedi ki...

Merhaba... Kullanım için önerini tam anlayamadım. 30 gün için sadece Ptesi, Çarşamba ve Cuma gibi 3 gün ve bu günlerde de 1 kez mi kullanacağız? Yani ayda toplam sadece 3 kez mi sürmemiz gerekiyor?

Trendsum dedi ki...

Merhaba :) Eğer cildin hassas değilde gün aşırı yani: p.tesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftada 3 gün kullanabilirsin. Toplamda iki haftada cilt istedin gibi olur 1 ay kullanmana gerek yok. Sormak istediğin bir şey olursa bana trensum@gmail.com adresin ulaşabilirsin. :)