14 Aralık 2011 Çarşamba

HARAJUKU STYLE


Bugün sizlere japonyanın başkenti Tokyo'da oluşan tuhaf bir moda trendinden bahsedeceğim. Fotolara aldanıp bunu bir kıyafet balosu zannetmeyin. Gençler şaka amaçlı değil ciddi ciddi bu şekilde giyiniyorlar. Biraz bu stilden bahsetmek gerekirse: Harajuku stili bir kalıptan çıkmış gibi birbirinin aynı insan klonlarından sıkılan, farklılıkların her daim yaşamaya devam etmesini dileyen ve kendini ozgürce ifade edebilmenin önemine inanan insanların oluşturduğu bir moda akımı.


Başlarda otoriterler tarafından acımasızca eleştirilen bu trend zamanla giyimde bir devrim olarak kabul görüyor. Kural tanımayan, sıradanlığa karşı çıkan, isyankar gençlerin aslında giyim tarzlarıyla vermek istedikleri mesajlar var. Bu mesajlardan bazıları şöyle: 

- Yüzlerini bembayaz fondotenle boyamış, pembeli siyahlı dantelli romantik giysiler içinde victorya dönemindeki porselen bebeklere gönderme yapıyorlar.

- Beyaz far, beyaz ruj, beyaz lensler, beyaz peruklar kullanarak Japon korku filmlerindeki sahnelere taş çıkartan görüntüleriyle hayalet hikayelerine gönderme yapıyor.

- Seksi bir görünüm sergileyen hatunlar ise kutsal kitaplara göndermeler yaparak insanoğlunun işlediği seks günahlarına atıfta bulunmaktalarmış. 

- Suni bir bronzluk, barbie sarısı saçlar, kusursuz makyaj ve okul etekleriyle kullandıkları louis vuitton çantaları ve burberry eldivenleriyle amerikalı zengin yaşıtlarına göndermeler yapıyorlar.

Kısacası tuhaf insanlar... Böyle bir giyim tarzı ülkemde olsa öyle mesaj filan anlamaz bizim insanlarımız. Bir kız böyle bir kıyafetle dışarıya çıksa "abi kesin aranıyor bu kız" der ve kalayı basarlar. Aileden baskı gören kız evden kaçar, aile Müge Anlıya çıkar ve çapraz sorguyla kız bulunarak stüdyoya getirilir. Müge Anlı  etrafa takındığı erdemli tavrıyla kıza "Giyme böyle çirkin şeyler, önce o tokaları çıkar! Ne bu halin ruh gibisin? Az biraz allık sür." diye öğütler verir. Sonrasında hızını alamayan aile akşam flash tv'de halaya tutuşur :)





















 






Siz ne düşünüyorsunuz bu trend hakkında? Ülkemizde olsa neler olur? :)

5 yorum:

betulreyhan dedi ki...

korkunç !

Burçin dedi ki...

Bu nedir yahu? nasıl bir tarzdır? Ben sabahları yüzümü yıkmaya üşeniyorum bunlar o porselen makyajı nasıl yapıyorlar, 350 tane tokayı ne ara takıyorlar? nasıl bir sosyal hayatları var :)

Modagrafya dedi ki...

Japon modasına bayılıyorum, Japonların yaratıcılıklarına da ayrı bayılıyorum:) Bazıları fazla renkli ve cafcaflı olsa da keşke bunları ülkemizde de görsek diyrum:)

semforever dedi ki...

Herşey tamam da o maskeler ne yaa :D:D Ama yine de kendilerini ifade ettiklerinden bişi diyemiyorum :D http://semforever-semforever.blogspot.com/

semforever dedi ki...

Herşey tamam da o maskeler ne yaa :D:D Ama yine de kendilerini ifade ettiklerinden bişi diyemiyorum :D http://semforever-semforever.blogspot.com/