9 Ocak 2012 Pazartesi

MAŞUKİYE

Pazar günü değişiklik olsun diye gaza gelip, arkadaşlarla Maşukiye'ye gittik. Gideceğimizi duyduğumda, Kartepe'ye de çıkıp kayarız umuduyla ilk iş  olarak kar kıyafetlerimi yanıma aldım. Ancak daha evdeyken kociş: "Kartepe h.sonu çok kalabalık olur, çıkmayalım" diyerek beni satınca ben: "Olsun illaki gruptan birileri kaymak ister dedim ve tam tekmil kar tatili bavulu hazırladım. Maşukiye'ye varış sanırım bir 5 saat sürdü ya da ben öyle hissettim. Sonunda saat 13 civarında vardığımızda gittiğimiz mekan "Pınar Alabalık Tesisleri" idi. Kociş ve gruptaki diğer arkadaşlar bu mekana daha önceden gitmiş ve beğenmişler fakat bu sefer hiç kimse memnun kalmadı. Eski kalitesi kalmamış, kesinlikle tavsiye etmiyorum. Arayın bulun ya da bildiğiniz güzel mekanlar varsa bana da söyleyin ama oraya gitmeyin! Kahvaltı-öğle yemeği tadındaki yemekten sonra hadi yürüyüşe çıkalım denildiğinde, ben önce kısa bir trekking sonrasında da kayağa gideriz herhalde diyerek Amerikan filmlerindeki alevli patlamayı arkasına alan aktörler gibi ağır çekim artistik hava ile yürüyüşe başladım ancak beş adım attıktan sonra karşımıza büyük bir kaya çıktı ve birbirimize bakıp geri döndük. O esnada aslında kimsenin kayak yapmak istemediğini anladığımda attığım çığlıkları kalbime gömdüm...



Çok karamsar bir tablo çizmiş olabilirim belki ama günü kurtaran güzellikler de yok değildi. Klasik deyimle kartpostallardan fırlamış gibi görünen bu manzaralar da görülmeye değerdi...




Şömine, sıcak çay ve portakallı tatlı bugünden aklımda kalan güzel şeylerden..





Aklı karışık olan gruptan bir kısmı kahvaltı tabağı alırken, bir kısmı mangal sucuk, bir kısmı da balık yedi...





Daha sonra kar görmeye ikna olan ekiple Kartepe'nin eteklerinde "poşetle kayma" adlı kısa metrajlı rezalet ama eğlenceli filmimizi çektik. Günün en ekşınlı hareketi buydu. Malasef bavulu sırtıma alarak gerisin geri döndüm... 

Karla oynarken telefonu yanıma alamadım ama dönerken çekmek aklıma geldi.



Bu yazıyı da en kısa zamanda bir kar tatili düzenleyeceğini umduğum kocişe ithaf ediyorum! Sevgiler ... ;)



13 yorum:

Özge dedi ki...

Pınar alabalıkın eski kalitesi kalmadı malasef bunu bizde acı bir tecrübeyle öğrendik:( Ben senin sessiz takipçilerindenim. Yazı diline eğlencene olayları anlatış tarzına bayılıyorum :) düzenli olarak bloguna 10 kere filan bakıyorum. Ellerine sağlık;)

Adsız dedi ki...

Fotolar çok güzelmiş sen mi çektin????? Bu arada blog çok eğlenceli ve renkli sevdim. Durdane

Ayşegül dedi ki...

Ahh o son fotodaki kar bile yetti ben de kar tatili istiyorum :)

ceydaninguncesi dedi ki...

onca yolu gidip poşetle de olsa bir kayak etkinliği yapmadan dönmemene sevindim :) Maşukiye'nin doğal güzellikleri çok hoş gerçekten -ki sen de fotoğraflarınla bunu yansıtmışsın.
Sevgiler...

Trendsum dedi ki...

Özge: Kocaman teşekkür ederim :)İyiki varsınız (kalp)

Durdane: Evet ben çektim iphone applarını kullanıyorum tavsiye ederim;) Ve teşekkürler :)

Ayşegül: Di mi ben de karı ilk gördüğümde içim kıpır kıpır olmuştu :)

Mor Leke: Maşukiye süper bir sayfiye yeri ama benim gibi çılgınlara göre biraz fazla sakin :)

Adsız dedi ki...

burası ne güzelmiş ya. kartepeye gicektik babamı acil kandırmalıyım

Unknown dedi ki...

güveç mantara bayılırım!

Trendsum dedi ki...

renklihayat: Hemen kandır ben çıkamadım ama eminim zirve çok güzeldir :)

Modaeratör: Ben de bayılırım:)

Selen dedi ki...

yaww sen ne tatlı bişeysin:)

Trendsum dedi ki...

Selen: haha teşekkürler :))

tubitos dedi ki...

bizim buralara gelmişsin :) maşukiye de köyevi ve cansu alabalık güzeldir. ben nerdeyse hepsine gittim ama sorsan isimlerini sayamam şimdi :) ordan da sapancaya uğrayın bir dahakine, natürköy çok güzeldir benim nişan çekimim orda oldu. kıyı restoran da fena değildir.. sevgiler..

tubitos dedi ki...

bir de yorum kısmını pop-up pencere yapıp, yorum onayı için çıkan kelime doğrulamayı kaldırmanı tavsiye ederim nacizane ;)

Trendsum dedi ki...

Tubitos: çok ama çok teşekkür ederim o kelime doğrulamayı çıkarmak için çok uğraşmıştım ama bişi bulamamıştım:) Bu arada yer mekan tavsiyeleri için teşekkürler;)