16 Nisan 2012 Pazartesi

DİYETTEYİZ!

Başlıkla fotoğrafın uyumsuzluğunu görünce tamamen delirmiş olduğumu düşünebilirsiniz. Ama ben hikayeyi size en baştan anlatmak istedim. Hafta sonu nerede daha çok kalorili yemekler yesek diye plan program yaparken, hafta içi bunun pişmanlığını yaşıyoruz...   




Yakın zamanda çıkmış olduğumuz lezzet turundan sonra  popolar çoktan bağımsızlığını ilan edip kendi cumhuriyetini kurmuştu bile! Elbet bu durumun farkındaydım ancak şuursuz bir istekle sürekli yemek istiyordum. Şu aşağıda görmüş olduklarınız buzdağının görünen kısmı pek sevgili ağız tadı yerinde okur!




Bu arada eve aldığımız yürüme bandında yürümeye devam ediyorum ama ancak kol yağlarını eritebilir böyle yemeye öyle yürüme. Geçen pazar yüksek sesle çok ciddi bir şekilde "diyete başlamam gerek" dedim ve gayet sağlıklı bir kahvaltıyla diyete başladım.




Sonrasında algıda seçiçilik durumunu yaşayarak  instagramda  #diyetteyiz heştegiyle fotoğraflar paylaşan bir gurup elemanla tanıştım. Hatta bunun öncüsü sanıyorum "Fotografikhatiralar". Kendisi diyet yemeği gibi sıkıcı bir yemek fotoğrafını o kadar yaratıcı bir şekilde süslüyor ve ailesine  o kadar sağlıklı sofralar kuruyor ki insan ister istemez diyet yapmak istiyor. Hatta blogunda tüm fotoğrafları paylaşıyor ve zaman zaman diyetle ilgili tüyolar veriyor. Diyet yapanların kesinlikle takip etmesini tavsiye ediyorum.





Evet şimdi diyetteyiz heştegiyle tüm diyet fotoğraflarımı paylaşıyorum. Örneğin aşağıda görmüş olduğunuz benim öğle yemeğim:) (pattisleri tabi ki yemedim) Durum böyle olunca insan takip ediliyor hissiyle hareket edip daha dikkali davranıyor. Zaman zaman durumu buradan da paylaşacağım Sonuç ? sonuç diyette 9. günüm ve verilen kilo 2.3 kilogram :) 












Neler yaptığımı da gelecek hafta paylaşacağım. Bir sonraki postta görüşmek üzere ;)


18 yorum:

Şantiyenin Gülü (Tender Lady in the construction site) dedi ki...

o diyet yemek fotolarına bende bayılıyorum resmen gaza getiriyo:)

mayamiya dedi ki...

"Fotografikhatiralar" kahvalti degil eser hazirliyor :) karnim tok olsa bile gordukce acikiyorum. 9 gunde 2.3 super ve ayakta alkisliyorum... Gorusuruz.

lulu's life dedi ki...

ha gayret ! :)) cevrede o kadar guzel tabaklar varken isin zor ama yine de verdigin kilo hicte fena degil.. basarilar diliyorum cnm :)

tuzvekarabiber / Salt'nPepper dedi ki...

fotoğraflar harika cidden.. hemen instagram'da baktım. keske bu diyet yemekler de göründükleri kadar güzel olsalar :)

FotografikHatiralar / Ülkü dedi ki...

Canım ne kadar incesin çok teşekkür ederim övgü dolu sözlerin için :) İnanılmaz mutlu oldum :) İnsanın kurduğu sofralar ve kendisini bırazda olsa motıve etmek için çektiği fotograflara böyle güzel bakan gözler olunca daha da bır mutlu oluyor.

Sevgiler...
Ülkü

ASLI dedi ki...

ne güzel anlatim.Ben de basladim ama bakalim ne kadar sürecek :)

AslıASLI dedi ki...

Şahane fotoğraflar zaten yemeyi çok severim :) 9 günde nerdeyse iki buçuk kilo çok bence.

Unknown dedi ki...

bu fotoğraflar benim iştahımı açtı:)

Bayanguş dedi ki...

9 günde 2,3 kilo vücut kitle indeksine göre yorumlanmalı, mesela benim için gayet normal :) Ha gayret, Ülkü aracılığıyla buldum sizi. Yakalım popoları diyorum :D

PEMBE BAKTERİLİ DEKORASYON:)) dedi ki...

ya ben diyetisyene giderken 1 ayda o kiloyu veriyordum harikasın kuzucum...noolur bende biraz gaza gelipde yapsam of offf...yarama bastın bak yaa çek şu papiklerini:))

chfashiontrend dedi ki...

ben de diyetteyim ...keşke olmasam:)kolay gelsin ...zor cidden:)

Fincan Teyze dedi ki...

bu fotoğraflardan sonra diyet mi kalır ;) Blogger annelerde gördüm bloğunuzu bir merhaba demek için uğradım. Sizi izlemeye aldım. Ben de beklerim ;)

Trendsum dedi ki...

Şantiyenin gülü: Ben irademi yenildiğim zaman hemen açık fotoğraflara bakıyorum. Resmen can kurtaran gibi :)

Mayamiya: Seni bir sonraki posta ayırdım. bu postta sadece Fotografik hatiralardan bahsettim ama gelecek postta sen varsın;)

Llus life: Çok teşekkürler :)

tuz ve karabiber: aaahhh keşke :)

Trendsum dedi ki...

Fotografikhatiralar: Ah bir bilsen sayenizde ne kadar çok insan diyet yapıyor :) Her fotoğrafınız bizim için bir güç kaynağı.. Tekrar tekrar teşekkürler :)

ASLI: Eminin devam edeceğine. Hepimiz yaza fit gireceğiz inş. :)

Aslı: Ben 59 kiloyum, boyum 1,60.. Ya tam olarak bilmiyorum ama ilk verilen kilolar sudan da gidiyor ya normal olabilir.. ama yine de bir uzmana sormak lazım :)

Aylin: di mi. Sabır testi gibi oldu bu post :)

Bayanguş: Evet yakarım ve lütfen geri dönmesinler :) Ne güzel ben de seni buldum bu sayede :))

Bakteri: Hemen guruba jatıl. Ben her hafta paylaşacağım sen de blogunda yayınla, birbirmizi takip edelim olur mu canım? :)

chfashiontrend: Çok saol. İnş. kolay atlatırız bu süreci :)

Fincan Teyze: Blogun harika, takipteyim ;)

pembe fiyonk dedi ki...

kızkardeşimde diyette:) diyete girince daha çok yiyorum diyor.) aklımda olmayanlar uçuşuyor.
ama şeker yani öyle bir sofrada ne diyet kalır ne birşey insanın aklında:) ben burdayken yapıştım laptopa:))
kolay gelsin canım evde koşu bandın var en azından :)

shadoweyes_ontheway dedi ki...

Bu sürede bu kadar kilo çok çok süper. İnşallah kısa zamanda ulaşırsınız istediğiniz kiloya :) Ben debeleniyorum ama veremiyorum. Dukan'la iyi gidiyordum ama midem ağrıyınca bırakmak zorunda kaldım :) Spora daha fazla ağırlık vermeye başladım. İnşallah kiloları veririz ikimiz de ;)

Trendsum dedi ki...

Pembe Fiyonk: Onlar hayatımdan tamamen çıktı artık yoklar ühüü :(

Shadoweyes: Yediğinin yarısını ye, buğday ekmeği tüket bir de spora sürekli olarak devam et zayıflarsın tatlım. ben aynen bu söylediklerimi yapıyırum ;)

Unknown dedi ki...

bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım...çok keyifli bir blog, pozitif enerji veriyor kesinlikle....

bu postu ayrıca sevdimm...

sevgiyle kal,

http://gozdenin-gozunden.blogspot.com/