28 Şubat 2012 Salı

BALIK SEVENLERE MEKAN ÖNERİSİ

Dün işe geldiğimde ışık hızıyla geçen cücük kadar hafta sonuna mı ağlasam, Oscar ödül töreni sebebiyle hiç uyuyamama mı ağlasam bilemediğim, bunalımlardan bunalım beğendiğim bir gündü. İş arkadaşımla pazartesiyi öldürsek kaç yıl yeriz ya da ülke bizi ödüllendirir mi acaba diye fantastik fantastik konuşurken bugün her zaman gittiğimiz mekanlara değil de farklı bir mekana gidelim, değişiklik olsun dedik. Ben daha havalı plan beklerken  Kasımpaşa Sosyal Tesislerinin balığı çok güzel oluyor oraya gidelim dedi ve gittik. Ben balıkla olan mesafemi uzak ara tutmaya çalışıyordum ki ısrarlara dayanamadım ve balık çorbası söyledim. İyi ki söylemişim ilk defa balık çorbası içtim ama yok böyle bir lezzet! Her yerde aynı lezzette mi bilmiyorum ama gittiğimiz bu mekanda çok güzel yapılmıştı. Eğer yolunuz düşerse benim gibi ön yargılı davranmayın ve var olan ön yargılarınız arkanıza atın o muhteşem balık çorbasını için! Hatta...




Üstüne bir de paçanga böreği yiyin bu da gerçekten enfesti... Açlıktan gözüm dönmüş bir şekilde gelen ana yemeği direk yediğim için malasef fotoğrafını çekemedim ama kiremitte Levrek tavsiyemdir. Ortaya bir de kalamar ;)


Ve geldik tatlıya. Balık sonrası kesinlikle volkanik tatlı yemelisiniz! Yok böyle bir lezzet! 

Mekan hoş, garsonlar kibar, servis hızlı. Ee daha ne olsun... Ayrıca emsallerine göre fiyatlar çok çok uygun. Dün 2 kişi o kadar şey yedik sadece 38 tl ödedik şaka gibi :)


Mekanın böyle de bir manzarası var. Dün İstanbul yağmurluydu, hava antipatikti o yüzden foto güzel değil ama eminim yazın masalar dışarı çıktığında harika oluyordur.


Bundan sonra gittiğim, memmun kaldığım mekanları buraya yazacağım. Umarım bu bölümü beğenmişsinizdir.


O koca masayı yedikten sonra eve geldiğimde vicdanım beni rahat bırakmadı ve koşu bandında 50 dakika yürüdüm. Sadece dünün kalorisini erittiysem ne mutlu bana :)



6 yorum:

hayal-et dedi ki...

afiyet olsun. hepsi çok güzel görünüyor.

Unknown dedi ki...

ben de tesislerin balık çorbasına ve volkanik tatlısına bayılıyorum, üstüne yürüyüş de iyi olmuş. florya sosyal tesisleri her zaman kalabalık oluyor o nedenle fenalık geliyor ama hemen deniz kenarında yemek üstüne yeşilköy'ün sonuna kadar yürümek iyi oluyor ;)

lulu's life dedi ki...

Ohh afiyet olsun.. İcki servisi var mi peki ? O da varsa hemen listeme alir deneme yaparim :) -Malum Balık ile raki olmazsa olmaz-

Trendsum dedi ki...

Hayal-et: teşekkürler :)

Bebeko: Bundan sonra favori mekanlarımdan oldu ;)

Lulu's: İçki servisi yoktu ama bence bu lezzet denemeye değer ;)

ceydaninguncesi dedi ki...

Yaklaşık 4 yıl kadar Beyoğlu/Kuledibi'nde çalıştım. Yani Kasımpaşa Sosyal Tesisleri sık uğradığım bir mekandı. Kahvaltı da dahil pek çok menüsünü denedim ama balık hiç denememiştim. Bu arada benim de bir tavsiyem; çoban kavurma. Umarım hala güzel yapıyolardır :)

Teşekkürler...

Trendsum dedi ki...

Mor Leke: Tşk tavsiye için cnm onu da deneyeceğim :)